DOLAR
32,2772
EURO
35,0791
ALTIN
2.474,27
BIST
10.513,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep
Az Bulutlu
28°C
Gaziantep
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C

Sağlıkta istifalar çığ gibi büyüyor

Sağlıkta istifalar çığ gibi büyüyor
26 Mayıs 2022 08:37
0
A+
A-

Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Doktorların istifa etmesinin nedeninin düşük maaşlar ve çalışma koşullarının giderek kötüleşmesi olduğunu söyledi, pandemideki istifa yasağının sonlanmasının ardından yaklaşık 10 bin doktorun iş bıraktığını ifade etti.

Cumhuriyet’ten Dilek Ayırkan’ın haberine göre Sağlık Bakanlığı 65-72 yaş arası emekli doktorlar için yeniden görev için ilan açtı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, pandemideki istifa yasağının sonlanmasının ardından yaklaşık 10 bin doktorun kamudan istifa ettiğini söyledi. Ökten, doktorların istifa etmesinin nedeninin düşük maaşlar ve çalışma koşullarının giderek kötüleşmesi olduğunu söyledi. Ökten, “Bir doktor arkadaşımız neredeyse günde 100 hastaya bakıyor. Çalışma koşullarının getirdiği tükenmişlik sendromu kamudan kaçışı hızlandırıyor. Doktor göçü arttıkça kalanların iş yükü artıyor. Bu da kaçışı daha da hızlandıracak” dedi.

Ökten, Sağlık Bakanlığı’nın doktor açığını gidermek için asistan kadrolarını artırması ve emekli doktorların göreve çağrılmasıyla ilgili de “Asistan doktor kadrolarını artırdılar ama örneğin beyin cerrahisi kadroları yarı yarıya boş kaldı, çünkü doktorlar göç ediyor. Sağlık hizmetlerinin niteliği düşüyor. Emekli doktoları göreve çağırmak da bakanlığın ayıbı. Emekli doktor arkadaşlarımız da geçinemedikleri için mecburen başvuru yapıyorlar” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Call Now Button