DOLAR
32,2841
EURO
35,0414
ALTIN
2.474,94
BIST
10.508,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep
Az Bulutlu
28°C
Gaziantep
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C

DEVA Partisiyle çocukların yüzü gülüyor

DEVA Partisiyle çocukların yüzü gülüyor
13 Haziran 2022 11:33
0
A+
A-

DEVA Partisi Gaziantep Eğitim Politikaları Başkanlığı, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

DEVA Partisi Gaziantep Eğitim Politikaları Başkanlığı, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışma kapsamında çocuklar pikniğe götürüldü. Çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

DEVA Partisi Gaziantep Eğitim Politikaları Başkanı Av. Kemal Akaltun, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerinin altını çizdi.

Akaltun, “Öncelikle geçtiğimiz yıllarda kaybolan eğitimde fırsat eşitliğini geri kazanacağız. Çükü ülkemizde yaşayan tüm çocukların eğitimden eşit olarak yararlanması onların en temel haklarıdır. Bir yandan çağı yakalama yönünde hamleler planlarken, diğer yandan da ülkemizin sorunlarına çözüm üreten bir anlayışla elinizdeki eylem planını hazırladık. Başarının kapısını açacak anahtarın özgürlük olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin eğitimde birçok sorunu bulunduğunu, ancak DEVA Partisi olarak yaşayan sorunları iyi irdeleyip bu yönde projeler ürettiklerini belirten Akaltun, 60 ve 90 günlük eylem planlarının hazır olduğunu söyledi. “Gençleri ülkeden gitmeye yönelten eğitim anlayışına son vereceğiz. Öğrencileri ve mezunları, karar mekanizmalarına dahil edeceğiz. Öğrencilere maddi ve manevi destek sağlayarak eğitime ulaşmalarının önündeki engelleri kaldıracağız. Üniversite mezunu olup da işsiz kalanlara çalışma hayatına katılmaları için yeni beceriler kazandıracağız.”

“Öğrencilerin ve mezunların üniversitelerin ilgili yönetim organlarında temsil edilmesini yeni üniversite modeli çerçevesinde teşvik edeceğiz. KYK kredi ve burslarının dağıtım süreçlerini şeffaf hale getireceğiz. Burs ve kredileriEğitim Destek Banka Kartı’na yatıracağız. Ücretsiz üniversite modeli çerçevesinde üniversiteyi kazanan öğrencilerin Eğitim DestekBanka Kartına devletin öğrenci başına üniversitelere ödediği maliyeti yükleyeceğiz. Yurtdışı denklik süreçlerini kolaylaştıracağız. MEB ve üniversitelerin etkileşiminin ve geri bildirim mekanizmalarının artmasınıSağlayacağız.”

“Liselerin, üniversiteler ile etkileşimini artıracağız, öğrencilerin erkenaşamada mesleki beceri kazanmalarını destekleyeceğiz. Üniversite mezuniyeti sonrası işsiz kalmış gençler için hızla dünyanın ihtiyaç duyduğu yetkinlikleride içine alan yeniden beceri edinme (reskilling) programlarını üniversite bünyelerinde açılması için programlar hazırlayacağız ve teşvikler vereceğiz. Üniversitelerde yabancı dil yeterliliğini artıracağız.

“Üniversitelerin ihtisaslaşmasını teşvik edeceğiz. Üniversitelerin yönetişiminovasyonuna ve dijital transformasyona girmesi için çalışmalar yapacağız.Kamu, vakıf üniversiteleri yanında özel üniversitelerin ve açık üniversitelerinkurulmasını destekleyeceğiz. Yükseköğretimde haberleşme ve bulut alt yapısına yatırım yapacağız. Üniversitelerin mali kaynaklarına ve vizyonlarına göre odak alanlarının değişmesi serbestliğini getireceğiz. Tıp eğitimini günün şartlarına göre iyileştireceğiz, mühendislik ve temel bilimlerle yakınsamasını destekleyeceğiz.”

“Üniversitelerin uluslararası öğrenci almasını teşvik edeceğiz, öğretim üyesi almasını kolaylaştıracağız. Öğrenci değişim programlarını destekleyeceğiz.Bilgiye ulaşmanın ve sınırlardan bağımsız kitlesel etkileşimin öne çıktığı bu çağda öne çıkan yeni araştırma ve eğitim anlayışlarını destekleyeceğiz ve içselleştireceğiz. Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuarlarının akademik formasyonunu yeniden yapılandıracağız. Eğitim Fakültelerinin nicelik ve niteliğini düzenleyeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Call Now Button