DOLAR
32,2789
EURO
35,0370
ALTIN
2.480,53
BIST
10.548,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep
Az Bulutlu
28°C
Gaziantep
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C

CHP’li Kürdülü’den tezkere eleştirilerine sert tepki

CHP’li Kürdülü’den tezkere eleştirilerine sert tepki
23 Ekim 2023 18:04
0
A+
A-

CHP’li Ali Erol Kürdülü, CHP’ye yöneltilen Tezkere eleştirilerine sert bir şekilde tepki verdi.

Kürdülü, “Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşun ve kurtuluşun partisi. Hiç kimse bizleri terör grupları ile yan yana koyamaz. Her türlü terör ve teröristle mücadele etmeye varız. Ama söz konusu tezkerede yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının önünü açan bir madde olduğundan ret oyu kullandık. Biz bu yanlışa ret oyu verdik. Vatan topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk liderliğinde kurulan altı okundan biri Milliyetçilik olan bir partidir” diyen Kürdülü, “Kuvai milliye geleneğinden gelen CHP’nin ülkemizde yabancı askerlerin bulunmasını kabul etmesinin mümkünatı yoktur. Çünkü bu vatan toprakları öyle kolay kolay kazanılmadı. “Ya ölüm Ya İstiklal” diyen binlerce insan bu vatan için canını seve seve feda etti” ifadelerini kullandı.

“Ayrıca Gaziantep, şanlı direnişini altın harflerle adını tarihe yazdırdı. Hain saldırılara karşı kahramanca mücadele veren atalarımız, 11 ay boyunca düşmanı şehre sokmamış ve tarihte benzerine az rastlanır bir destan yazmışlardır. “Ölürsem şehit kalırsam Gazi olurum” diyen 6317 kahraman, canlarından vazgeçerek tüm vatan sathında kurtuluş meşalesini yakmıştır. Bizler Şahinbeylerin, Şehitkamillerin ve nice isimsiz kahramanların torunu olarak, şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu topraklarımızda yabancı asker istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Call Now Button